Streekproductenshop

Gasthuiskapel

Een stukje Tongeren meenemen om thuis na te genieten? In onze streekproductenshop in de magnifiek gerestaureerde Gasthuiskapel wachten je heerlijke ambachtelijke confituren, stroop, Tongerse moppen en Caëderkoekjes, La Cress-waterkersbier, rode, witte en mousserende wijnen van Genoels-Elderen en Ambiorix-speculaas.

Maar we vergeten ook de streekproducten van onze Limburgse buren niet: confituren van de Jam-brouwerij, Het Voers Sleedoorndrupke, de bieren van de Brouwerij van Wilderen, de Haspengouwse Tripel, …

Haspengouwse wijndomeinen met sterrenstatus

Veni, vidi, vino. Italianen hebben een neus voor wijn. De Romeinse legioenen ontdekten dan ook snel het gigantische wijnpotentieel van Haspengouw. En hoewel Julius en co roemloos verdwenen, bleek hun wijncultuur een blijver van formaat.

Vandaag tieren we wijnranken welig in het glooiende landschap. Tongeren en omstreken staan bekend om hun wijndomeinen die internationaal gelauwerde wijnen produceren. Ze vormen de inspirerende setting voor de camera’s van onder andere Zuidflank en Mijn Pop-Up Restaurant.

Bezoektip: Wijnkasteel Genoels-Elderen

Het enige wijnkasteel in België ligt aan de oude heerweg van Tongeren naar Keulen. Het is het privédomein van Rennes, maar na afspraak gaan de poorten open voor een magnifiek zicht op de imposante wijngaard, rozentuin, stokerij, het pershuis en de 13de-eeuwse wijnkelders. Ervaren gidsen brengen het wijnverhaal op een toffe, humoristische en interactieve manier. Met wijnproeverij achteraf, of wat dacht je. Meer info

Loonse stroop

Op een pannenkoek, warme wafel of boterham met kaas of spek: stroop smaakt overheerlijk. De Loonse stroop van de familie Bleus is bekend in heel België. Hun familierecepten gaan tot 150 jaar terug. Nog altijd wordt de stroop ambachtelijk vervaardigd met puur Haspengouwse vruchten zoals appels, peren, kersen, aardbeien, frambozen, braambessen, kweeperen en stekelbessen.

Gadgets en souvenirs

Wil je jezelf verwennen of een leuk cadeautje meenemen voor familie of vrienden, in onze shop vind je beslist iets leuks. Magneten, bladwijzers, broodplankjes, draagtassen, leuke T-shirts en mokken met Tongerse namen,.. Kom eens langs en laat je verrassen door ons ruime aanbod.