Culinaire events

Alle culinaire topadresjes in Tongeren houden je wel even zoet. We weten het: kiezen is moeilijk. Maar deze niet te missen culinaire events laten je in één dag proeven van héél wat lekkers tegelijkertijd!

Foodtruckfestival SMA(A)K

Het gezellige foodtruckfestival SMA(A)K komt van vrijdag 20 juli tot zondag 22 juli naar Tongeren. Het hele weekend toveren we de Grote markt om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant.
Als bezoeker van smaakfestival word je ondergedompeld in een smaakvolle droomwereld.

De ideale plaats om met vrienden en familie te onthaasten en vooral heerlijk te genieten van al dat lekkers. Van de allerkleinste mondjes tot de zevende maag van grote eters en van Aziatisch tot Zuid-Amerikaans: op smaakfestival vindt iedereen iets naar zijn goesting. Onze foodtruckers serveren de smaakvolste gerechten en bruisendste drankjes. Een gin-tonic, een glaasje bubbels of toch liever een frisse pint? Santé!

Maar SMA(A)K is méér dan heerlijke streetfood & drinks.

Music & dance

Hippe beats, rock-'n-roll, ... onze platenspeler draait op volle toeren. Na het werk zin om op vrijdag de benen helemaal los te gooien op onze afterwork? Of zet je liever je beste beentje voor tijdens onze rock & rollessen op zondag? Of eerder rustig genieten van de vele live – optredens doorheen het weekend?
Alles mag, niets moet! Genieten is de boodschap!

Kids

Ook de allerkleinsten blijven niet op hun honger zitten: grote speelblokken, een springkasteel, kindergrime, een speelbox & heel veel leuke spelletjes. Kinderen baas op SMA(A)K!

Openluchtfilm

Op zaterdagavond kan je onder de sterren komen genieten van een openluchtfilm. Vanuit onze filmcaravan projecteren we een leuke film met een familiaal karakter & een knipoog naar vroeger. Laat de popcorn maar komen!

Design markt

Een Belgische straat vol ateliers en boetiekjes op SMA(A)K?!
Met Belgunique zetten we op zaterdag & zondag de kers op de taart. Ontdek lokaal talent op onze hippe markt vol hand made hebbedingen!

SMA(A)K brengt mensen samen. Het ongedwongen karakter van ons evenement doet mensen genieten. SMA(A)K is een droomwereld waar iederéén zijn goesting vindt.

Gratis inkom

Hét hoofdingrediënt? Beleving die áltijd naar meer smaakt. En de toegang, die is volledig gratis.

Openingsuren

Vrijdag 20 juli: 17u00 tot 22u00
Zaterdag 21 juli: 14u00 tot 22u00
Zondag 22 juli: 12u00 tot 21u00

Locatie

Grote Markt
3700 Tongeren
Proef de gezelligheid!
Meer info op smaakfestival.be

Culinair event Ambierorix

Meer dan 100 speciale bieren proeven? Dat kan op 4 en 5 augustus tijdens Ambierorix, het schuimend bierfestival in de eerste stad van België.

http://www.ambierorix.be/

Meer evenementen via "Uit in Tongeren"