Davidsfonds zomerzoektocht

Van zaterdag 1 juni tot en met zondag 15 september trekt de 33ste Zomerzoektocht van Davidsfonds naar Tongeren en Bilzen. Toffe en verrassende vragen laten je de twee Zuid-Limburgse steden met andere ogen bekijken.

Via een lusvormig wandelparcours ontdek je alle hoogtepunten en verborgen parels van Tongeren en Bilzen, en onderweg bieden gastvrije horeca en handelaars je leuke extraatjes aan. Met de fiets of met de auto rijd je naar de verschillende stopplaatsen terwijl je het Haspengouwse landschap bewondert. Bovendien geniet je van het aangenaam gezelschap van medezoektochters en maak je kans op prachtige prijzen.

De Zomerzoektocht is er zowel voor volwassenen als kinderen: dankzij twee formules - de klassieke zoektocht en de familiezoektocht - kunnen jong en oud samen op ontdekking door een prachtig stukje Vlaanderen. De familiezoektocht past dit jaar trouwens in de Schatten van Vlieg en start op zaterdag 29 juni 2019. Het einde van de familiezoektocht valt samen met dat van de klassieke zoektocht: beide versies lopen tot en met zondag 15 september 2019.

info : www.davidsfonds.be

Hoe deelnemen?

Stap 1

Kies je favoriete parcours uit vier formules: 

 1. De klassieke zoektocht met de fiets
 2. De familiezoektocht met de fiets
 3. De klassieke zoektocht met de auto
 4. De familiezoektocht met de auto
Stap 2

Koop je deelnemingspakket

 • Deelnemingspakketten voor de klassieke zoektocht kun je kopen bij
  1. de toeristische dienst van Tongeren ( Julianus Shopping, Via Julianus 2, 3700 Tongeren).
  2. de toeristische dienst van Bilzen (Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen)
 • Deelnemingspakketten voor de familiezoektocht kun je kopen bijde toeristische dienst van Tongeren. Hoeveel kost een deelnemingspakket?
  • 15 euro met de Davidsfonds Cultuurkaart
  • 20 euro voor KBC-klanten, met mogelijkheid om een gratis Davidsfonds Cultuurkaart aan te vragen
  • 25 euro indien je je adresgegevens achterlaat en, zonder verdere kosten, aangeeft een gratis Davidsfonds Cultuurkaart aan te vragen.
  • 30 euro zonder de vorige voordelen.
 • Het pakket bevat een deelnemingsbrochure met de parcoursbeschrijving en de vragen, plus een gloednieuwe streekgids over Haspengouw ter waarde van 17,50 euro. Extra: voor het Ambiorixparcours en het Demerparcours kun je ook een deelnemingspakket zonder streekgids aankopen voor maar 6 euro. Neem je met meerdere kinderen deel aan de familiezoektocht en wil je alle kinderen een extra beloning van Vlieg bezorgen? Dan kun je bij de toeristische dienst van Tongeren extra stempels aankopen voor op je deelnemingsbrochure. Eén stempel is inbegrepen bij de aankoop van je pakket. Een extra stempel kost 2 euro en geeft recht op een cadeautje en een extra wedstrijdcode van Vlieg. Met die code maak je ook kans op een mooie prijs via http://www.schattenvanvlieg.be/ . In de folder hieronder vind je meer informatie over de Davidsfonds Zomerzoektocht in Tongeren en Bilzen.

Hopelijk tot dan!