AFGELAST ! BEZOEK AAN TONGEREN & BELGISCH CENTRUM VOOR BLINDENGELEIDEHONDEN

Dit jaar gaan we per autocar naar Tongeren. Het is de eerste stad van België en bekend voor zijn woelige geschiedenis. De bekendste figuur is Ambiorix, de dappere Eburonenkoning. Onder Romeins bewind groeit “Atuatuca Tungrorum” uit tot één van de grootste steden van Noord-Gallië. Overblijfselen uit deze tijd vind je nog terug tijdens een wandeling door de stad. Heden is Tongeren weer een bruisende plek, waar de geest van de Romeinen en economische ijver versmelten in een gezellige, boeiende en moderne stad.
PROGRAMMA:
Voormiddag:
Bezoek aan Belgisch Centrum voor Geleidehonden: Een geleidehondengebruiker vertelt ons wat een geleidehond voor hem/haar betekent. Daarna volgt er een filmpje over de training alsook een rondleiding door het centrum. Een belevingsruimte in een donkere
kamer geeft ons een beeld van hoe blinde personen door het leven gaan.
Middag: We genieten van een lekker middagmaal.
Namiddag:
Stadswandeling op de Grote Markt met bezoek aan Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de Schatten van Teseum.
De basiliek is één van de mooiste gotische bouwwerken van België. Het Mariabeeld Oorzaak Onzer Blijdschap is zeer gekend en wordt ook nog tot vandaag vereerd.
Schatten van Teseum: Eeuwenoud goud en zilver: de religieuze kunstschat van Tongeren is uniek en staat garant voor een onvergetelijk bezoek. Na het bezoek is het heerlijk vertoeven in de sfeervolle kloostergang en-tuin, een verborgen parel in het stadscentrum.
Daarna rest er nog vrije tijd om de stad verder te verkennen of voor een terrasje bij mooi weer.
Avond: Vertrek vanuit Tongeren is voorzien omstreeks 18:00

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Prijs

€ 55,00
Basistarief: 55,00 €

Waar

O.L.V. Basiliek Tongeren
Stadhuisplein, 3700 Tongeren

Contact

Organisator

femma Erps-Kwerps