De Schatten van Vlieg in de Moerenpoort van Tongeren Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Tijdens de zomervakantie wacht Vlieg je op in de Moerenpoort in Tongeren. Help Vlieg met het oplossen van enkele te gekke geurspelletjes. Zet je voelsprieten op scherp en wordt de best getrainde schattenjager van het land!
De Moerenpoort is de enige bewaarde middeleeuwse stadspoort van Tongeren. Vandaag is deze robuuste toren omgetoverd tot een historisch museum, verspreid over drie verdiepingen.
'Een poort naar vroeger', het spelletjes- en geurenparcours, is een leuke manier om de Moerenpoort op kindermaat te beleven. Samen met Elemoed De Dikke Poortwachter en Palmerijn De Dunne Reiziger ga je met het hele gezin op pad doorheen de drie verdiepingen. Samen kijken, creatieve opdrachten oplossen en al spelend leren zijn de voornaamste ingredi├źnten van het parcours. En er is meer! Elke verdieping kreeg een speciaal geurtje om de middeleeuwse sfeer extra tot leven te brengen. We nodigen je graag uit om deze te komen ontdekken.
Het parcours is absoluut een aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Bovendien is de Moerenpoort GRATIS te bezoeken, zowel voor jong als oud. De toegangscodes en het spelletjesparcours zijn verkrijgbaar bij Toerisme Tongeren en het Teseum.
De Moerenpoort is dagelijks te bezoeken via een toegangscode van 10 tot 16 uur.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Moerenpoort
Leopoldwal z/n, 3700 Tongeren

Organisator

Toerisme Tongeren