Kookworkshop 'Fermenteer het seizoen - de zomer!'

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.
Tijdens deze workshop improviseren we à volonté met zachte zomergroenten zoals komkommer, courgette, sla, ... Velt-lesgeefster Margunn Faes zorgt voor enkele heerlijke proevertjes. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.
Inschrijven voor deze workshop is verplicht voor 16 juli 2022 door een mailtje te sturen naar nieuws.zuidoosthaspengouw@velt.nu.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 personen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Velt-leden - 10,00 euro

Waar

Huize De Lombaerde
Tweemolenstraat 1, 3700 Nerem (Tongeren)

Organisator

Velt Zuid-Oost Haspengouw