Zonzo Compagnie - round About#1 Tsubasa Hori (6+) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Een heerlijke familiedag in het kader van het festival 'Beroert', een samenwerking tussen de VELINX en B-CLASSIC.

Een wonderlijke reis door een Japans geestenrijk.

Welkom in roundABOUT. De nieuwe mini-arena van Zonzo Compagnie opent haar deuren. Het is een ronde toverdoos, die plaats biedt aan een klein publiek en een solist en hen letterlijk omringt met video en geluid.

Japans slagwerkster Tsubasa Hori zet voet in deze magische arena. Haar wereld is die van de Taikodrum maar ze bespeelt daarnaast nog een hele reeks instrumenten. Zichzelf begeleidend op de Shamisen zingt ze liederen en vertelt.

Haar vertrekpunt is de Bon dance: een kleurrijk, feestelijk ritueel ter ere van het geestenrijk, het rijk van de voorouders dat in Japan uitgebreid gevierd wordt. Met videoprojecties van Sarah Yu Zeebroek en Willem Mertens roept ze een wonderlijke wereld op, een roundabout van veranderingen en metamorfoses. De Duitse regisseuse Vera Tussing neemt de dramaturgie van het stuk op zich en assisteert Tsubasa bij de choreografie.

Het land van de rijzende zon – Japan – ligt voor één dag in de VELINX en dat gaan we feestelijk met jullie vieren. Zonder toeters en bellen, maar wel met trommels en sushi! Als onderdeel van het festival 'Beroert' zorgen de VELINX en B-CLASSIC op deze familiedag voor de nodige randanimatie in de vorm van workshops, doe-activiteiten, mini-concertjes én lekkers voor groot en klein.

Let's go east, let's go classic, let's get 'beroert' in familiekring!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 8,00
kinderprijs (t.e.m 18 jaar) - 6,00 euro, Vriend van de VELINX - 6,00 euro

Waar

de VELINX
Dijk 111, bus 2, 3700 Tongeren

Contact

Organisator

de VELINX