Libelle wandelzoektocht

Libelle wandelzoektocht in Tongeren: voor grote én kleine speurneuzen

Nog nooit ontdekten we maar wat graag zoveel mogelijk plekjes in eigen land. Voor wie Tongeren eens op een andere manier wil verkennen, is de Libelle Wandelzoektocht een echte aanrader! Wat je kunt verwachten? Libelle hoofdredactrice Karen gidst je 4 km lang door onze fijne gemeente. Onderweg kun je 15 vragen oplossen, waardoor Tongeren na je bezoek echt geen geheimen meer voor je kent.

15 vragen, 15 antwoorden én heel wat leuke weetjes tijdens je tocht, dat kun je verwachten van je uitstapje door Tongeren. Je doet het op je eigen tempo en wandelt in een makkelijke lus doorheen onze stad. Start en aankomst liggen bij Toerisme Tongeren. Ook kinderen vervelen zich absoluut niet tijdens deze wandeling. Speciaal voor hen werd er een fotozoektocht uitgedokterd. Met 10 foto?s in de hand gaan ze op zoek naar de juiste locaties. Goed voor een wandeling vol speurplezier!

Sta je al te popelen om Tongeren te verkennen? Check dan de Libelle-uitgave van 19.08.2021 waarin je binnenin de zoektocht kan terugvinden. Je kunt de zoektocht en antwoorden ook downloaden vanop de Libelle website.

Een voorproefje van de oudste stad van het land? Bekijk dan hier de video waarin fiere Tongenaar, Fabienne Timmermans, je mee op pad neemt.

Extra tip!

Wip voordat je met de zoektocht van start gaat even binnen bij Toerisme Tongeren. Als je daar vermeldt dat je de wandelzoektocht van Libelle wilt volgen, ontvang je een boekje met kortingen bij lokale handelaars, horeca en partners. De voordelen bij de Tongerse adresjes zijn geldig tot 30 september 2021.

Overnachten

Wil je van de wandelzoektocht ineens een weekendje maken, dan heb je in Tongeren heel wat betaalbare logeeradressen. Verblijf in de oudste stad van het land en geniet van een voordeel. Volgende logies bieden aan de deelnemers van de wandelzoektocht een speciaal voordeel:

- Ambiotel: www.ambiotel.be
- Liry's Home: www.liryshome.be
- Logies Mario: www.ijssalonmario.be
- Hotel Caelus VII: www.caelus.be
- Hotel Huys van Steyns: www.huysvansteyns.be
- B&B De Ruttermolen: www.ruttermolen.be