Teseum

Nieuw!!!!

Gezinsparcours ‘Hoe maak je het?’

Het nieuwe gezinsparcours volgt een pad van verschillende ambachten in de schatkamer en op de archeologische site. Met een spelletjesboek in de hand maak je het ook kunstig zelf! Want het Teseum is op zoek naar leerjongens en -meisjes voor verschillende ambachten. Er bestaan verschillende soorten ambachten. In het Teseum ontdek je er maar liefst 7.

De schatkamer is een plek vol mooie en dure kunstvoorwerpen. De kerk van Tongeren verzamelt die al heel lang. Je vindt er voorwerpen uit goud, zilver, zijde, ivoor, … Ze zijn allemaal gemaakt door ambachtslieden. Je ontdekt er het ambacht van beeldhouwen, edelsmeden, borduren en schrijven.

De archeologische site is een plek waar je met je eigen ogen kan zien dat Tongeren de eerste stad van België is. Delen van huizen, maar ook andere bouwwerken zoals muren van kerken, torens of een oven zijn bewaard gebleven. Je gaat onder de grond en komt er meer te weten over het Romeinse ambacht van steenhouwen, fresco schilderen en glas blazen.

Het ambachtenparcours sluit aan bij het vaste museumparcours en is voor gezinnen met kinderen van 6-12 jaar. Je kan dit ambachtenparcours t.e.m. 31 augustus komen ontdekken.

Schatkamer

Op schattentocht met Servaas

Brand! Brand! Onderneem snel een stoere reddingsoperatie met Servaas. Deze ondeugende misdienaar kent het Teseum gelukkig binnenstebuiten. Samen redden jullie de belangrijkste kunstobjecten uit de Grote Brand die Tongeren in 1677 volledig platlegde. De beloning voor zo’n moedig gedrag? Dat is een eigen schatkistje op het einde van de tour. 

Digitaal interactief museumspel via de audiogids (iPod) voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Sluit helemaal aan op de audiogids (iPod) voor volwassenen.

The Sky is the Limit

Wie zegt dat kunstschatten boring zijn? Die kent zeker deze interactieve tour niet. Via vragen en selfies creëer je onderweg een persoonlijk mood board over je kijk op de wereld, je denken, voelen en dromen. Na de tour kan je je moodboard eindeloos checken, op school of thuis. Cool! 

Interactieve rondleiding via de multimediaguide (iPod) voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Sluit helemaal aan op de audiogids (iPod) voor volwassenen.

Archeologische site

Interactieve archeologische tour Teseum 

Duik naar de schatten van de ondergrond! Jonge kenners nemen je mee op een fascinerende ontdekkingstocht van 2000 jaar Tongeren. De archeologische audiotours zijn helemaal op maat van kinderen van 6 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 16 jaar. 

Interactieve rondleiding via de multimediaguide (iPod) voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Sluit helemaal aan op de audiogids (iPod) voor volwassenen

Ontdek alle info en openingsuren van het Teseum op www.teseum.be.