Tongerse bieren

La Cress-bier 

In Tongeren drink je bier zoals de oude Kelten. Die gaven hun gouden drank al een bittere toets met de plaatselijke waterkers. Anno 21ste eeuw geniet je opnieuw van een volmondig, blond degustatiebier van hoge gisting met hergisting op fles op volgende adresjes.

Ambiorixbier

Gebrouwen sinds 1985 door de familiale brouwerij Slaghmuylder. Het is een bier van hoge gisting met hergisting op fles. De smaak is zeer subtiel,mengeling van fruit-,kruiden-en karamelsmaak zonder dat één van hen gaat overheersen met een licht bittere nasmaak.

Morellenbier

Zoetebekken zijn wild van het plaatstelijke Morellenbier. Dat wordt traditioneel maar één keer per jaar en maar in één café getapt. Tijdens de Tongerse septemberkermis is het dan ook drummen in café In De Klok. Tongenaren trakteren zichzelf maar al te graag op dit zoet kriekenbier.

Het Dagelyckx Bier

De middeleeuwer zat massaal aan het bier. Toen nog uit pure noodzaak: er was namelijk een gebrek aan drinkbaar water. De begijntjes brouwden voldoende liters in hun brouwerij op het begijnhof. Uit nostalgie naar die periode lanceerde Begijnhofmuseum Beghina het Dagelyckx Bier, een echt begijnenbiertje.

Ambassadeur 

Een creatie van Zyhtoloog Karel van Brouwerij ATTACK

AmBassadeur werd initieel gebrouwen ter ere van de afgestudeerde zythologen van 2014. Daarnaast is het een eerbetoon aan Bas Lansbergen, docent zythologie. Het is een greenhoppingbier dat elk jaar rond begin november in een nieuwe gedaante verkocht wordt.

Kamiel, Fleur en Anna

Polygoon vzw is ontstaan op 1 januari 2017 als een vereniging die de brouwcultuur in het algemeen wil promoten. De 3 stichtende leden, Boris, Niels en Sven, brouwen al sinds 2011 op kleine schaal. Dat gist, hop, mout en water sindsdien hun vrije tijd zouden beheersen hadden ze niet durven denken. Ondertussen zijn er reeds drie bieren op de markt: Kamiel, Anna en Fleur.

Ambiorocks

De oudste stad heeft er weer een nieuw bier bij: 'Ambiorocks' is een creatie van Jeroen Somers, Loralien Van Treecke en Dimitri Duchateau.