Waterkers

Populaire smaakmaker

Iedereen in Tongeren en omstreken is wild van waterkers! Zelfs sterrenchef Peter Goossens zakt speciaal af naar onze contreien voor de befaamde ‘vergeten’ groente. De unieke zachte mosterdsmaak geeft pit aan salades, soepen, sauzen, pesto, coulis en zelfs desserts. Het is een keukenlekkernij die waanzinnig populair is bij onze Tongerse chefs. Check zelf maar tijdens een snelle lunch of gezellig diner

Gezondheidsbooster en lokaal beautygeheim

Wist je dat waterkers dé meest gezonde groente is? De donkergroene blaadjes met zachte mosterdsmaak zijn rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A en C. Het resultaat? Een bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking, een heilzame impact op de zenuwen en bloeddruk én een natuurlijke bescherming tegen welvaartsziekten. Eat this, Popeye.

Waterkers op je menu? Dat zie je ook. De blaadjes zijn een weldaad voor je huid, haar en nagels. En als (water)kers op de taart: ons donkergroene streekproduct is geweldig caloriearm. Je kan je er dus zonder schuldgevoel geweldig aan overgeven.

La Cress: waterkersbier

De oude Kelten gaven hun bier al een bittere toets met waterkers. En die traditie wordt vandaag in ere hersteld. Het La Cress-waterkersbier wordt gebrouwen op basis van de zaadjes van de waterkersplant. Het is een volmondig, blond degustatiebier van hoge gisting, met hergisting op de fles. Sôté!*

*Tongers voor santé!

Waterkerskwekerij Sint-Lucie

Al meer dan 100 jaar is Tongeren en omstreken dé waterkersregio bij uitstek. In de befaamde waterkerskwekerij Sint-Lucie zet de familie Vansimpsen het ambachtelijke werk van hun ouders en grootouders enthousiast verder.