Zoete zonde

Caëderkükske

Dit is een van de bekendste koekjes in town: het Tongerse Caëderkükske. Het is een smakelijk kokoszanddeegkoekje in de vorm van een ‘Dodecaëder’, een mysterieus Romeinse voorwerp met 12 vijfhoekige vlakken. In het Gallo-Romeins Museum spot je een origineel Romeins exemplaar.

Tongerse Moppen

Al in de 18de eeuw waren Tongerse moppen populaire gasten in de Tongerse keuken. Tongenaren bakten de moppen met anijs, honing en kandijsuiker bij Nieuwjaar, Vastenavond en andere feesten. De specialiteit ging helaas een tijdje verloren, maar kende anno 1981 n.C. een heuse revival.

Ambiorix-speculaas

Dat speculaas in onze contreien populair is, is geen geheim. En als eerbetoon aan onze lokale superheld die de Romeinen dapper in de pan hakte, bakken wij graag koekjes met zijn beeltenis erop. Je koopt ze in een pakje van 11 stuks.

Ambiorix-chocolade

Vanaf nu smelt je niet alleen meer van de heldendaden van Ambiorix. Je kan letterlijk ook je tanden zetten in onze Eburonenkoning. Onze stadsheld werd namelijk vereeuwigd in melk- en fondantchocolade, gevuld met een romige praliné. Je koopt ze per 20 in een stijlvolle box.